Talen Tools – Tuinhark – 8 tanden – Gecoat – Essenhouten steel – 140 cm

3418428
16.99
Je kunt 3 punten sparen

Spaar voor korting, leuke extra's en bewaar je kassabonnen digitaal.

Alleen online verkrijgbaar
Dit product wordt verkocht en geleverd door een Blokker verkooppartner.
Strabox
3,2 Sterren
Talen Tools – Tuinhark – 8 tanden – Gecoat – Essenhouten steel – 140 cm
16.99

Productomschrijving

In de basiclijn van Talen Tools vind je deze tuinhark terug. De rode coating zorgt voor een opvallende look én beschermt deze stalen hark tegen vuil en vocht. Om te zorgen dat de coating langdurig zijn waarde bewijst, is het belangrijk dat je de tuinhark niet inzet voor klussen waar zwaar en scherp tuinafval bijeengeharkt wordt. De 8 tanden van deze hark beslaan een breedte van zo’n 20 centimeter. Hierdoor is deze hark vooral bruikbaar in de wat kleinere (moes)tuinen. Je harkt zo bijvoorbeeld makkelijk tussen rijen gewassen door. 

Welke steellengte voor mijn tuinhark?
De keuze voor de lengte van de steel speelt bij een hark vaak een minder grote rol dan bij een spade of schop. Je verzet namelijk minder zwaar werk. Hierdoor komt er minder druk op je spieren en gewrichten, waardoor de kans op een slechte werkhouding ook kleiner is. Werk met een rechte rug en overstrek je schouders niet. Met een lengte van 140 centimeter is deze tuinhark bruikbaar voor de meeste volwassen personen. Dat de steel gewaxt is, draagt bij aan een langere levensduur van deze tuinhark. Het hout stoot zo namelijk nattigheid en viezigheid af. Hierdoor is de kans op houtrot een stuk kleiner. 

Wat doe je meen tuinhark?
Harken zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo heb je de brede gazonhark, waarmee je jouw grasmat weer netjes maakt. Deze tuinhark is zo ontwikkeld dat je oppervlakten in de tuin glad harkt. Wil je ook het grind in jouw grindpad egaliseren? Dan is het wellicht beter om te kiezen voor een verzinkte of gesmede variant. Dit staal is beter bestand tegen het grind. Met deze tuinhark lukt het wel om de lichte tuingrond weer los te harken. Een losse toplaag vergroot de kans op een open bodem. Beschikt jouw tuingrond over een open bodemstructuur? Dan is de kans groot dat je bloemen en planten gezond groeien. 

Belangrijkste voordelen van de Talen Tools basic tuinhark

• Staal met rode coating
• Met smalle breedte geschikt voor kleinere tuinen en smalle paden
• Essenhouten steel van 140 centimeter.

Over Talen Tools
Talen Tools levert en produceert tuingereedschap. Het uitgebreide assortiment varieert van spades tot snoeigereedschap. Met onder meer bijlen, schoppen, bezems, harken en schoffels vindt zowel de agrariër, hovenier, bouwvakker en tuinliefhebber hier genoeg keuze. Het familiebedrijf Talen Tools beschikt over meer dan 100 jaar ervaring. Zo weet jij als klant zeker dat jarenlange productkennis zorgt voor hoogwaardige kwaliteit van het assortiment.

Productspecificaties

  • Merk: Talen Tools
  • EAN: 8712448284042
  • Gewicht exclusief verpakking (gr): 548.0

Beoordelingen

Gesponsorde producten